Contactformulier

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een proefles? Vul onderstaand formulier in en wij reageren zo snel mogelijk.

Theoriecursus

Wat je moet weten over je theorie

Voordat je op praktijkexamen kunt moet je het theorie-examen hebben gehaald. Wij raden onze studenten altijd aan om meteen een theorie-examen te reserveren bij start van de rij-opleiding. Het voordeel van op tijd het theorie-examen reserveren is dat je naar de theorie datum toe kunt werken. Tijdens de lessen behandeld de instructeur al een gedeelte van de theorie (denk hierbij aan de voorrangsregels ,uitleg van de borden etc). Daarnaast is het ook belangrijk om zelf te studeren voor het theorie-examen. Dit kan doormiddel van een theorieboek of een online theorie-opleiding(i-theorie). Wij raden onze studenten om bij het lespakket ook een I-theorie aan te schaffen

I-theorie 

I-theorie is een online theorie-opleiding waar de student op eigen tempo alle theorie stof kan leren. De online opleiding bevat:

  • Compleet online theorieboek met de 25 CBR hoofdstukken 
  • 25 deeltoetsen na elk hoofdstuk
  • 50 complete theorie-examen zoals bij het CBR
  • Lesfilms voor de gevaarherkenning
  • Instructiefilmpjes voor de praktijklessen
  • Compleet verkeersbordenbijlage
  • Geschikt voor dyslexie ;voorlees functie

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:

  1.  Gevaarherkenning: Hier krijg je 25 vragen over, waarvan je minimaal 13 goed moet hebben
  2.  Kennis: Hier krijg je 12 vragen over, waarvan je minimaal 10 goed moet hebben
  3.  Inzicht: Hier krijg je 28 vragen over, waarvan je minimaal 25 goed moet hebben

Theorie-examen reserveren

Om het theorie-examen te kunnen reserveren dien je te beschikken over een persoonlijke DigiD. Het theorie-examen reserveer je via mijn.CBR. Je kunt zelf kiezen op welke datum, tijdstip en locatie je het examen doet. Overleg dit wel met je instructeur i.v.m het plannen van de rijlessen. Het theorie-examen heeft bij het CBR een vaste prijs van €41,00 in 2023.