Contactformulier

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een proefles? Vul onderstaand formulier in en wij reageren zo snel mogelijk.

Rijexamen bij het CBR: Wat Kun Je Verwachten?

Het Rijexamen bij het CBR: Jouw Route naar het Rijbewijs

Het praktijkexamen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) vormt een cruciale stap op weg naar het behalen van je rijbewijs. Dit examen duurt 55 minuten en bestaat uit drie hoofdonderdelen:

1. Voorbereiding voor de examenrit:

Bij aanvang van het examen maak je kennis met de examinator in het cbr-examencentrum. Hier worden verschillende documenten gecontroleerd, zoals je examenuitnodiging, identiteitsbewijs, geslaagd zijn voor het theorie-examen en het ingevulde zelfreflectie-formulier.

Daarna wordt er op het parkeerterrein een ogentest gedaan (doormiddel van het lezen van een kenteken). Bij de auto worden er vragen gesteld over basis auto-informatie, zoals het controleren van motorvloeistoffen, het dashboard en de ADAS rijhulpsystemen.

2. De examenrit:

De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. De kandidaat moet deels zelfstandig en deels op aanwijzingen van de examinator naar een specifieke bestemming rijdt. Het gebruik van een navigatiesysteem biedt hierbij ondersteunen. De examinator geeft rechts en links aan en bij geen gehoor ga je rechtdoor. Daarnaast moet je tijdens je rit nog twee bijzonderen verrichtingen uitvoeren (bijv parkeren en de hellingproef).

Tijdens de rit beoordeelt de examinator zeven examenonderdelen: het wegrijden, rijden op rechte en bochtige wegen, omgaan met kruispunten, invoegen en uitvoegen, inhalen, rijden op bijzondere weggedeelten en uitvoeren van bijzondere verrichtingen.

3. De uitslag:

Direct na de rit ontvang je de uitslag en bespreekt de examinator het zelfreflectie-formulier. Het CBR-examen toetst zowel basale autokennis als praktische rijvaardigheden, wat resulteert in een uitgebalanceerd evaluatieproces

Het behalen van je rijbewijs is een mijlpaal, en Rijschool Leyden biedt deskundige begeleiding om je optimaal voor te bereiden op een geslaagd examen. Ervaar de spanning en leerzame momenten tijdens het rijexamen met onze professionele ondersteuning.

Wil je zelf ervaren hoe het is om achter het stuur te zitten? Vraag geheel gratis en vrijblijvend een proefles aan. Heb je vragen over onze proeflessen? Vul het reactieformulier in of raadpleeg onze veelgestelde vragen over proeflessen. Rijschool Leyden staat klaar om je te helpen op jouw weg naar rijvaardigheid.

Wil je beginnen met rijden? Vraag geheel gratis en vrijblijvend een proefles aan

Heb je een vraag over onze proeflessen, vul onderstaand reactieformulier in of kijk bij onze meestgestelde vragen over proeflessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *