Contactformulier

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een proefles? Vul onderstaand formulier in en wij reageren zo snel mogelijk.

Hoeveel rijlessen heb je nodig?

Waarschijnlijk vraag jij je af hoeveel lessen je denkt nodig te hebben om het felbegeerde rijbewijs te halen, en terecht! Volgens het CBR heeft een leerling gemiddeld 43 rijlessen nodig volgens het CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2021. Uiteraard is elke leerling anders en heeft de ene leerling net iets meer tijd nodig dan de andere. Onze instructeur zal tijdens je gratis proefles een inschatting maken van hoeveel lessen je nodig hebt. Heb je jouw rijbewijs gehaald terwijl je nog rijlessen over hebt van je pakket, dan krijg je het geld terug van de overgebleven lessen. Je betaalt dus geen cent teveel.

Wat bepaalt het aantal rijlessen wat je nodig hebt:

Dit hangt af van meerdere factoren, zoals:

  • de kwaliteit van de rijschool
  • wat is jouw leersnelheid
  • hoe vaak kun je lessen?

De kwaliteit van de rijschool:

Uiteraard is de kwaliteit van de rijschool een belangrijke factor in het aantal rijlessen dat je nodig hebt. Een instructeur die jou goed weet te begeleiden en die het cursus programma goed weet aan te passen aan de hand van jouw vorderingen, zorgt ervoor dat jij zo snel en goed mogelijk leert autorijden. Een goede instructeur weet een goede balans te vinden tussen snelheid en kwaliteit.

Wat is jouw leersnelheid:

Naast een goede rijschool is de individuele leersnelheid ook van invloed op het aantal rijlessen dat nodig zijn. Het is nou eenmaal zo dat de ene leerling net iets meer tijd nodig heeft dan de andere leerling. Het kan ook zijn dat een leerling rij- of faalangst heeft waardoor deze ook wat meer tijd nodig heeft.

Hoe vaak kun je lessen:

Het tempo waarin je kunt lessen is ook van invloed. Het is het belangrijk dat je regelmatig rijlessen volgt. Dan leer je sneller autorijden en heb je minder rijlessen nodig. Als je je rijlessen een tijdje onderbreekt, kan het zijn dat je weer wat dingen vergeten bent en moet hier dus weer aandacht aan gegeven worden

Meer tips om de rijlessen te beperken

  • Vraag op tijd je theorie-examen aan. Door gelijk te starten met het leren van je theorie, ga je ook zekerder rijden.
  • Kies voor een tussentijdse toets, want dit maakt het slagen voor je rijexamen groter.

Heb je een vraag of opmerking?

Geef je vraag of reactie via onderstaand formulier en we zullen je zo snel mogelijk antwoorden. Wil je liever persoon contact, bel 071-2070024, stuur een WhatsApp bericht naar 06-25274717, of mail naar info@rijschoolleyden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *