Contactformulier

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een proefles? Vul onderstaand formulier in en wij reageren zo snel mogelijk.

Belangrijke wijzigingen in het rijexamen vanaf 2024!

Wat veranderd er in het rijexamen?

Vanaf 2024 verandert het rijexamen voor auto’s, rijbewijs B. Er komen vragen over rijhulpsystemen tijdens het praktijkexamen. Dit betekent dat er tijdens het examen meer vragen gesteld kunnen worden over de auto, zoals het aanwijzen van de oliepeilstok of de knop voor het mistachterlicht. Het CBR verwacht dat kandidaten zich voorbereiden op deze nieuwe vragen.

onge persoon leert autorijden tijdens een rijles

Auto’s zijn de laatste jaren veel veranderd, niet alleen door elektrische en hybride aandrijvingen. De veiligheid is ook verbeterd door nieuwe systemen naast airbags en kreukelzones. Het CBR gaat nu vragen stellen over deze systemen tijdens het rijexamen.

Nieuwere auto’s hebben niet alleen cruise control, parkeersensoren en navigatie, maar ook diverse rijhulpsystemen. Het is belangrijk om te weten hoe deze systemen werken voor je eigen veiligheid. Het CBR zegt dat niet iedereen weet welke systemen hun auto heeft. Daarom wordt verwacht dat kandidaten zich hierop voorbereiden. Zo leren nieuwe bestuurders welke hulpsystemen er in een auto zitten.

Wil je beginnen met rijden? Vraag geheel gratis en vrijblijvend een proefles aan

Heb je een vraag over onze proeflessen, vul onderstaand reactieformulier in of kijk bij onze meestgestelde vragen over proeflessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *