Contactformulier

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een proefles? Vul onderstaand formulier in en wij reageren zo snel mogelijk.

De Kosten van Je Autorijbewijs in 2024

Wat Kun Je Verwachten?

Het behalen van je autorijbewijs is een belangrijke stap naar zelfstandigheid en vrijheid. Het is cruciaal om vooraf te weten wat dit avontuur financieel met zich meebrengt. Hier vind je een overzicht van de kosten die je kunt verwachten als je je rijbewijs wilt halen in 2024.

1. Rijlessen

Volgens het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) hebben de meeste mensen gemiddeld 43 rijlessen nodig om hun rijbewijs te behalen. De kosten variëren tussen € 45 en € 65 per uur, afhankelijk van de rijschool en het soort les.

2. Theorie-examen

Het slagen voor het theorie-examen is een cruciale stap voordat je het praktijkexamen mag afleggen. In 2024 kost dit ongeveer € 48 per poging.

3. Tussentijdse toets

Sommige rijscholen bieden een tussentijdse toets aan als onderdeel van het lespakket. Als dit niet inbegrepen is, kost dit meestal zo’n € 200.

4. Praktijkexamen

Het praktijkexamen kost gemiddeld tussen de € 270 en € 320 in 2024, afhankelijk van waar je het aflegt en de rijschool.

5. Gezondheidsverklaring

Voor het praktijkexamen moet je een gezondheidsverklaring invullen, deze kost € 44,50 kost. Dit is een verklaring waarin je aangeeft of je gezondheidsproblemen hebt die invloed kunnen hebben op het autorijden.

6. Overige Kosten

Naast deze belangrijkste kosten kunnen er extra uitgaven zijn, zoals studiemateriaal, herexamens en eventuele kosten voor een spoedcursus. Vergeet ook niet dat de aanvraag van het rijbewijs bij de gemeente ongeveer € 50,- kost.

7. Proefles bij Rijschool Leyden

Om erachter te komen hoeveel lessen je nodig hebt en wat de kosten zullen zijn, kun je een gratis proefles aanvragen bij Rijschool Leyden. Dit biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met de rijschool en om te zien hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben.

Conclusie

Het totale kostenplaatje om je autorijbewijs te halen in 2024 ligt tussen de € 2.750 en € 3.500. Deze bedragen zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder het aantal lessen, het slagen voor examens, en de tarieven van rijscholen. Het is belangrijk om je voor te bereiden op deze factoren om succesvol je rijbewijs te behalen

Hopelijk geeft dit overzicht je een helder beeld van de financiële kant van het behalen van je autorijbewijs in 2024.

Wil je beginnen met rijden? Vraag geheel gratis en vrijblijvend een proefles aan


Heb je een vraag over onze proeflessen, vul onderstaand reactieformulier in of kijk bij onze meestgestelde vragen over proeflessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *